Varför det är viktigt att lämna sin comfort zone

När man pratar om sin comfort zone så åsyftar man de handlingar, tankar och åtgärder som man är van med och känner att man har full kontroll över. Med att lämna sin comfort zone så menar man att man helt enkelt ger sig in i saker och ting som man inte redan i förväg vet hur de kommer att arta sig. Det behöver absolut inte handla om särskilt extrema saker, och kan handla om allt ifrån att ta bussen till matbutiken till att lära sig ett nytt språk. Hur långt ens comfort zone sträcker sig är nämligen helt och hållet individuellt.

Men samtida forskning har med stor tydlighet visat att det är i personliga utmaningar som vi växer. Såväl på en rent neurologiskt som en kulturellt nivå. Att regelbundet lämna sin comfort zone är därför ett givet sätt att utvecklas som person. Men hur gör man?

Att resa är ett klassiskt och beprövat sätt att gå bortom sin egen comfort zone. Ta chansen att  upplev norrsken, se dig om i din närmiljö eller ta chansen att hoppa på någon utav de många unika resemöjligheter som numera finns.

Utöver att resa så är det väldigt många som väljer att utmana sig själva kunskapsmässigt och på så sätt lämna sin comfort zone. Det kan handla om att läsa böcker man helst undviker på grund av dess tjocklek, eller saker som man helt enkelt tycker är svåra.

Det finns många sätt att utmana sig. Och vad man väljer är helt och hållet upp till en själv.